Altijd wanneer ik buiten Nederland ben, heb ik de enorme behoefte om bij een plaatselijke salon mijn handen & voeten te laten doen. Ik ben gewoon super nieuwsgierig naar hoe ze daar hun behandelingen geven, hoe een salon eruit ziet maar elke keer hoop ik ook weer dingen te zien die ik mee kan nemen naar beautysisters om daar toe te passen.

Maar werkelijk nog nooit ben ik in al die jaren, aangenaam verrast door een manicure of pedicure met gel polish in het buitenland. Zo ook afgelopen week in Spanje. Na een uitgebreide online zoektocht naar een salon in het dorp vond ik er 2 die mij aanspraken. Beiden hebben Facebook en daar kon ik foto’s op bekijken. De ene salon reageerde helemaal niet op een berichtje via Facebook en Whatsapp. De andere salon was heel vriendelijk op messenger en aan de telefoon en een paar dagen later kon ik terecht voor het verwijderen van de gel polish op mijn handen en voeten en het opnieuw aanbrengen, voor mijn voeten boekte ik gelijk ook een pedicure in. Ik had er echt enorm veel zin in want het was hoognodig!

In zo’n heerlijk, klein Spaans straatje bel ik aan bij de salon en de dame doet vriendelijk open. Ik mag de ruimte binnen en zie gelijk heel veel….troep! Chaos, spullen, fotolijsten op de grond, onuitgepakte bestellingen, slordig ingeruimde kasten en ga zo maar door. Maar ik denk Muriel, niet oordelen, die behandelingen kunnen echt te gek zijn!

Voor mijn voeten neem ik plaats in een “gewone” stoel en mijn benen mogen om en om op een beensteun die nier meer helemaal stabiel is, maakt niet uit, ik kijk uit naar de behandeling. De dame die mij behandelt is echt super vriendelijk. Ik merk direct dat ze dit vaker heeft gedaan want ze heeft snelheid in haar handelingen. Ieeeuuuwww, ze freest mijn gel polish van mijn teennagels, ik vind dat niet fijn maar ik zet mij er overheen. Ze knipt ze netjes en freest mijn eelt echt super goed weg. Dan gaat ze lakken, ik zie al meteen dat dit niet op die manier gaat die ik hoopte, de gel polish komt in en over mijn nagelriemen, de kleur is wel geweldig maar het eindresultaat is niet best. Zo jammer!

En door naar de handen, ze vijlt mijn gel polish open en brengt er een soort gel remover op aan dat de gel polish los maakt, best wel grappig op deze manier. Ze vijlt ze netjes, haalt velletjes weg en start met lakken. Ook hier gaat het mijn nagelriemen in en over. Jeetje wat jammer denk ik want ik zie dat deze dame echt beter kan. 

Verder valt mij de hygiëne op, of beter, het gebrek eraan. Vijlen voor voeten worden ook op de handen gebruikt en zijn kapot en oud. Ze draagt geen handschoenen en ook de frees waarmee ze mijn eelt had gefreesd was niet alleen op mijn voeten gebruikt.

Kortom, als ik volgende week terug ben in Nederland duik ik vliegensvlug bij één van mijn collega’s in behandeling om mijn handen en voeten opnieuw te laten doen (als het al zo lang blijft zitten). Jammer, weer dus geen leerzame informatie gezien. Wat ik wel weer bevestigd heb gekregen is dat wij in de salon altijd streven naar nog beter, natuurlijk gaat er bij ons ook weleens iets mis maar we weten wel wat kwaliteit is en ook zit het bij ons met de hygiëne wel snor.

De volgende keer als ik weer in het buitenland ben, probeer ik gewoon weer een andere salon 🙂

Liefs Muriel