kunstnagels-gel-acryl

Verzorgde nagels en handen maken je vrouwelijk en aantrekkelijk. Voor degene die van zichzelf breekbare of zwakke nagels hebben zijn kunstnagels de ideale oplossing.

Nagelstyliste is een vrij beroep. Dit betekent dat het niet door de Nederlandse overheid erkend of beschermd is en dat er geen wettelijk erkende diploma’s of opleidingen zijn om het beroep van nagelstyliste uit te mogen voeren. Het ondeskundig laten zetten van kunstnagels kan vervelende gevolgen hebben. Voorbeelden hiervan zijn het kapot vijlen van de nagelriemen, het overbrengen van bacteriën met vervuilde materialen of het werken met verkeerde soorten acryl met het ingrediënt methylmethacrylate (MMA). Dit is een goedkoop lijmmiddel dat zorgt voor een uitstekende hechting en snelle droging van de kunstnagel maar bij sommige personen kan dit middel een allergische (huid)reactie veroorzaken. Een klacht die kan optreden wanneer er acryl met MMA op je nagels zit, is een kloppend gevoel in je nagels. Wanneer dit het geval is, dien je direct een afspraak te maken met een nagelstyliste om de kunstnagels te laten verwijderen. Tevens heeft MMA de neiging zich in de natuurlijke nagel te “vreten”. Wanneer de MMA kunstnagels verwijderd worden, zal de aftekening van de kunstnagel op de natuurlijke nagel nog zichtbaar blijven. De hechting van MMA is zodanig dat het er met veel moeite en vaak alleen bij de nagelstyliste af te halen is. Bovendien bestaat de mogelijkheid dat het nagelbed onherstelbaar wordt beschadigd. Kortom; het ingrediënt MMA is dus absoluut niet gezond voor je eigen nagels. Hoe weet je nou of de nagelstudio werkt met het ingrediënt MMA? MMA verspreidt een bittere chemische lucht waarvan je ogen gaan tranen. Vraag de nagelstyliste om het etiket op de vloeistof te mogen lezen. Het gebruik van MMA of EMA staat meestal vermeld op de verpakking. Ook wanneer de producten uit een potje zonder merknaam komen moet je extra voorzichtig zijn.

In Nederland wordt bij de meeste nagelstudio’s gewerkt met EMA (ethylmethacrylaat). Uiteraard wordt er bij Beautyfly Nails gewerkt met producten met het veilige EMA en is de kans op irritaties e.d. dus minimaal. Je kunt dus met een gerust hart hier je kunstnagels laten zetten.

Kies voor een nagelstyliste die diploma’s en/of certificaten heeft behaald in de nagelstyling. Vraag ook naar hoe lang een styliste al werkzaam is. Eventueel kun je de site van het Nagelgilde (www.nagelgilde.nl) raadplegen. Hier staan nagelstudio’s op die zich hebben aangesloten bij deze branchevereniging voor nagelstylisten.

Kunstnagels zijn geschikt vanaf 16 jaar. Ben je jonger dan 16 jaar dan kun je door kunstnagels een allergie of zelfs misvorming van je natuurlijke nagels oplopen. Bovendien hechten kunstnagels veel minder goed bij jonge dames omdat de nagelplaat vetter is dan bij volwassenen. Uiteraard ben je in de nagelstudio wel welkom voor het verzorgen van je nagels en kun je ze laten lakken of zelfs versieren met prachtige nail art!


Gelnagels
Acrylnagels

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat het verschil is tussen gel en acryl nagels?

Een veel gehoorde vraag bij ons in de nagelstudio is: wat is nou eigenlijk het verschil tussen acryl en gel? Deze vraag is makkelijk te beantwoorden. Het verschil begint al bij het aanbrengen van het kunstproduct op de nagels. Acrylnagels zijn een combinatie van vloeistof en poeder die door de nagelstyliste op de juiste manier gemengd moet worden waarnaar het aangebracht wordt op je nagels. Gel zit al kant en klaar in een potje, het is een stroperige substantie die met een penseel op de nagel aangebracht wordt. Acrylvloeistof heeft een nare geur, gel is volledig geurloos. Bovendien wordt acryl vanzelf hard. Gel niet en zal uit moeten harden in een UV lamp, dit kan soms een warmte reactie op de nagel geven.

Wanneer kies je nou voor acryl en wanneer voor gel? De meeste van onze klanten kiezen voor acryl, gewoon omdat het bekender is dan gel. Een fabeltje is in ieder geval wel dat acryl schadelijk zou zijn en gel niet, beide producten zijn chemische producten en ondanks dat de acrylvloeistof naar ruikt wil dat niet zeggen dat het schadelijk is voor je nagels. Wanneer je een acryllaat allergie hebt kiezen wij voor gel op je nagels. Wanneer een klant erg flexibele nagels heeft zullen wij ook gel aanraden, dit omdat gel flexibeler is dan acryl. Sommige klanten hebben veel last van lucht onder hun kunstnagels, ook dan zullen wij kiezen voor gelnagels omdat gel over het algemeen beter hecht dan acryl. Maar rijd je paard of ben je kapster dan is acryl weer beter voor jou.

Bij je eerst bezoek aan Beautyfly Nails nemen we alles wat belang is voor een juiste keuze met jou door zodat jij de kunstnagels krijgt die het beste bij jou passen!

De meeste klanten denken dat gel niet sterk zou zijn en kiezen daarom voor acryl maar het tegendeel is waar. Gel is net zo sterk als acryl.

Ook zetten wij geen Solarnagels! Lees hier waarom

Kunstnagels (gel/acryl) Details Prijs
Nieuwe set 90 min. €75,00
Bijwerken naturel 60 min. €45,00
Bijwerken French 90 min. €51,00
Bijwerken met Gel Polish 75 min. €51,00
Bijwerken met Gel Polish & Nail Art 90 min. €60,00
Reparatie nagel tijdens bijwerken 15 min. €2,50
Reparatie nagel aparte afspraak 15 min. €7,00
Kunstnagels verwijderen 30 min. €25,00
lakshmi
lycon-wit-klein
kaeso-klein-wit
loveness-logo-wit