Wat is acne?
Acne of ook wel acne vulgaris is een huidaandoening waarbij mee-eters (comedonen), puistjes, rode bultjes en/of onderhuidse ontstekingen voorkomen. Je kunt er last van hebben op het gezicht (vulgaris) maar ook elders op het lichaam De acne komt vooral voor op delen van de huid waar zich veel talgklieren bevinden. Acne komt het meest voor bij jongeren rond de puberteit maar er bestaan ook vormen die ontstaan op latere leeftijd. Een hele heftige vorm van acne (conglobata) kan zorgen voor diepe littekens wanneer het niet op de juiste manier behandeld wordt. Acne is niet besmettelijk. Het komt rond de puberteit vaker voor bij mannen dan bij vrouwen. Op latere leeftijd komt het vaker bij vrouwen voor.

Hoe kom ik aan acne?
Acne vulgaris is een aandoening van de talgklieren. Verschillende factoren zijn van invloed op het ontstaan van acne. Waaronder een verhoogde talgproductie, dit ontstaat in de puberteit onder invloed van hormonen. Maar het kan ook erfelijk zijn of wanneer je veel last hebt van stress kun je last krijgen van acne.

De behandeling
We plannen eerst met jou een intake in waarbij wij zorgvuldig kijken naar jouw huid. Onze specialiste stelt voor jou een persoonlijk behandelplan op en bespreekt welke behandeling voor jou het meest geschikt is. Dit kan een bindweefsel massage kuur zijn, een kuur van chemische peelings of de Dermapen4 Microneedling kuur.

Vergoeding door zorgverzekeraar
Wij zijn Anbos geregistreerd en in het bezit van een AGB code. Hiermee kun je bij de meeste zorgverzekeraars een vergoeding voor deze behandeling krijgen. Informeer altijd eerst bij jouw zorgverzekeraar wat de vergoeding inhoudt.

Kijk hier wat je vergoedt kunt krijgen